Eerste finalewedstrijd mannenvolleybal snel afgelopen

PLYBYL6SP

 

 

Antoine Vliet zoekt een opening in het driemans blok van Yellow Birds. Foto R. Derby.

 

Door John Zaalman


Paramaribo, 2 april 2014 – Yelyco heeft in de best-of-five finaleserie in de mannenhoofdklasse volleyball play-off een 1-0 voorsprong op Yellow Birds. De drievoudig titelverdediger was dinsdagavond in de eenzijdige confrontatie met 3-0 (25-15, 25-19, 25-16) te sterk. Het treffen was totaal beneden maat waarbij het redelijk opgekomen publiek de Ismay van Wilgen Sporthal al na de eerste set weer verliet.

PLYBYL7SP


Marc Flu vindt een opening in de defensie van Yellow Birds. Foto R. Derby.

 

Keven Sporkslede, Antoine Vliet, Furgil Ong A Fat, Marc Flu en Clyde Fräser waren de grootste boosdoeners bij het net. Roberto Joval, Eurwin Daans, Zefanio Breinburg daarentegen bleken niet echt een factor bij de gele vogels. Jabez Pross en Ayrton Tjong A Hung waren enkele Birdsers, bij wie het spel ietwat liep. Het niveau was daarnaast ook zoek. Yelyco domineerde als team zowel in de aanval als verdediging.

PLYBYL8SP


Eurwin Daans stuit op het blok van Marc Flu. Foto R. Derby.

 

“Ik weet niet wat er met Yellow Birds aan de hand was vanavond. Wij zijn gekomen om te spelen en eigenlijk kan ik niet eens zeggen als wij geweldig waren”, benadrukte Yelyco-coach Verdy Getrouw. “We gaan vrijdag precies hetzelfde spel laten zien en als Yellow Birds iets wil terugdoen, zullen ze goed voor de dag moeten komen. Wij gaan in ieder geval voor het kampioenschap.”

PLYBYL9SP


Schijnaanval van Yellow Birds. Foto R. Derby.

 

Jerry Slijngard had geen woorden voor de vertoning van Yellow Birds. “We konden maar niet in ons spel komen. Het blok fungeerde daarnaast niet en de pass kwam helemaal niet. We gaan in ieder geval uit een ander vaatje tappen vrijdag. Dat staat vast.” Het morel binnen zijn team noemde hij goed. “Alleen was het niet terug te vinden vanavond, maar we komen beslist terug”, beloofde Slijngard.

 

U bevindt zich hier: Home Sport Volleybal Eerste finalewedstrijd mannenvolleybal snel afgelopen

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012