Condor moeizaam op voorsprong in volleybalfinale

SUVOBOARC1

Sandrina Hunsel neemt op bijgaande archieffoto de defensie van Yelyco onder vuur. Condor neemt een 1-0 voorsprong in de finaleserie. Foto R. Derby.

Door John Zaalman

Paramaribo, 4 april 2014 - Condor heeft in de best-of-five finaleserie een belangrijke stap gezet richting prolongatie van de vrouwen volleybaltitel. Op opponent Yelyco werd vrijdagavond een moeizame 3-0 (25-22, 25-21, 25-22) overwinning in de wacht gesleept.

Yelyco opende vrij enthousiast en leidde binnen twee minuten met 4-0. De latere verliezer bleef de goede trend voortzetten maar sneed zich vanaf een tipfout naar het einde toe van captain Keffie Wielingen (19-25). De set behoorde uiteindelijk Condor toe dankzij Sandrina Hunsel.

In de tweede periode werd de stand een paar keer in evenwicht getrokken voordat Hunsel, Xaviera Willemsberg vanaf 11-11 niet meer achterom keek. Het duel kwam uiteindelijk na een smashfout van Yelyco-aanvalster Saidah Loe Sack Sjoe ten eind.

Eric is blij met de succesvolle start. "Alleen mag dit ons niet meer overkomen om van achterstanden terug te komen. "Het was in ieder geval geen gemakkelijke wedstrijd", aldus de Yelyco coach. "Het was wel even wennen vooral hoe we lang niet gespeeld hadden. Alleen moeten we ervoor waken dat het geen patroon wordt", zegt
Aikman.

Dion Brunings van Yelyco is teleurgesteld. "We scoorden plotseling niet meer. Heel erg jammer want we zater goed in de wedstrijd. We gaan ons nu voorbereiden op de rotaties. Daarnaast gaan we de pass aanscherpen en de aanval."

U bevindt zich hier: Home Sport Volleybal Condor moeizaam op voorsprong in volleybalfinale

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012