Yelyco in moeilijk vaarwater

 

SuvB3SP

 

Saidah Loe Sack Sioe stuit op het blok van Chavelli Wip. Foto R. Derby.

 

Door John Zaalman

Paramaribo, 7 april 2014 – Yelyco kijkt in de vrouwenvolleybalfinale in Suriname tegen een 0-2 achterstand aan tegen tweevoudig titelverdiger Condor. De ploeg van Dion Brunings en Verdy Getrouw kreeg zondagavond in de Ismay van Wilgen Sporthal met 2-3 (24-26, 25-20, 25-22, 16-25, 9-15) op haar broek.

Aanvoerster Keffie Wielingen van Yelyco steekt de hand in eigen boezem. “We hebben de wedstrijd zelf uit handen gegeven”, zegt ze. “We waren de kluts op gegeven moment gewoon kwijt. Niets wilde meer lukken. Nu zijn we met onze ruggen tegen de muur geleund.”

Haar ploeg begon het tweede treffen in de goed gevulde Ismay van Wilgen Sporthal goed. Condor nam gaandeweg over en maakte vooral naar het einde toe een inhaalslag. Yelyco hergroepeerde en bracht de setstand in de daaropvolgende periode in evenwicht. De semikampioen van 2013 nam zelfs een 2-1 voorsprong, maar bezweek in de vierde set. In de tiebreaker was vooral Most Valuable Player 2013 Sandrina Hunsel een kwelgeest. Goede ondersteuning genoot ze daarbij onder meer van Xaviera Willemsberg, Chavelli Wip en Cabriëlla Bouterse. Voor Hunsel is de finale “liever vandaag dan morgen afgelopen.” “We hebben als team gespeeld en bleven in elkaar geloven”, reageerde ze op de winst. De derde finalewedstrijd wordt dinsdagavond afgewerkt.

SuvB1SP

Randy Heat zette een punt achter zijn loopbaan als volleybalscheidsrechter. Foto R. Derby.

De tweede finalepartij begon overigens anderhalf uur later en nam zo’n 128 minuten in beslag. Ook stond de partij in het teken in het huldigen van arbiter Randy Heath, die na veertig jaren voorgoed stopt met fluiten. Hij leidde zijn vaarwel wedstrijd samen met Eugenie Godliep en ontving op het eind een plaquette van de Surinaamse Volleybalbond. Zijn dochter Fay en Avanti-voorzitter Xamira Visser overhandigden hem elk ook een bloemstuk. De derde mannenfinalepartij tussen Yelyco I en Yellow Birds werd door het late uur verschoven naar dinsdagavond.

SuvB2SP

De spelers van Livo (oranje shirts) en Yelyco II begroeten elkaar. Foto R. Derby.

Livo sloot de competitie als derde af door Yelyco II met 25-21, 16-25, 25-21, 23-25, 15-13 te verslaan.

 

 

 

U bevindt zich hier: Home Sport Volleybal Yelyco in moeilijk vaarwater

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012