Condor en Yelyco opnieuw volleybalkampioenen

SUvoboChampsH1sprz

De kampioensploeg van Yelyco. Foto R. Derby.

Door John Zaalman


Paramaribo, 9 april 2014 – Condor en Yelyco zijn zoals verwacht respectievelijk voor het derde en vierde jaar op rij kampioen geworden in de vrouwen en mannenhoofdklasse volleybalcompetitie in Suriname. In beide klassen werden de tegenstanders Yelyco (25-14, 21-25, 25-22, 25-17) en Yellow Birds (25-19, 25-22, 25-21) met lege handen heengezonden.


Het redelijk goed opgekomen publiek in de Ismay van Wilgen Sporthal kreeg in beide partijen enkele mooie momenten voorgeschoteld. Sandrina Hunsel was bij de vrouwen zonder meer ongenaakbaar. Xaviera Willemsberg, Chavelli Wip, Cheriffa Purperhart, Zoë van Bochove, spelverdeelster Cheryl Brunings en het opkomend jeugdig talent Ilaysah Mangroe droegen ook bij aan de winst. Chagnaz Fränkel, Merville Sno, Keffie Wielingen, Saïdah Loe Sack Sioe, Meliora Alexander en de gezuster Odille en Sigourney Kamé deden hun best, maar dat bleek uiteindelijk niet voldoende om Condor van de troon af te houden. “We hebben dit als team bereikt vandaar dat ik ook trots ben op deze meiden”, liet Hunsel zich ontvallen. “We hebben een heleboel moeten doorstaan, maar we hebben het volbracht.”

SUvoboChampsH4SPrz

Clyde Fräser van Yelyco serveert. Foto R. Derby.

Hunsel werd uitverkoren tot meest waardevolle speelster en beste aanvalster. Het verlies kwam niet prettig aan bij Fränkel. “Ik ben sowieso teleurgesteld in mezelf, want ik kon veel beter. We waren door de late aankomst van een heleboel van ons niet gefocust en daarnaast liep het ook niet goed in de pass. Al met al is dit een les voor ons. We komen volgend jaar zeker terug.”


Keven Sporkslede, die werd uitgeroepen tot Most Valuable Player, was zonder meer de go-to guy bij Yelyco. De atletische volleyballer was zowel in de verdediging als aanval te vinden. Daarnaast waren Furgil Ong A Fat, Antoine Vliet, Clyde Fräser, Marc Flu, Jermaine Lo Kioen Shoe en Dion Brunings ook subliem. “Het voelt heerlijk aan om weer eens kampioen te worden”, reageerde Sporkslede. Over zijn MVP-schap zei hij alsvolgt: “Dat is een verrassing voor me, omdat ik door blessures niet het heel seizoen door kon spelen. Ik ben wel blij, maar ben mijn team zeer erkentelijk hiervoor.” Roberto Joval, Ayrton Tjong A Hung, Zefanio Breinburg, Eurwin Daans, Fernando Rigters en Winston Arichero probeerden Yellow Birds aan tenminste een setwinst te helpen. Joval: “Yelyco was dit jaar beter dan ons. We moeten ze alle credit daarvoor geven.”

SUvoboChampsH8SPrz

Links Keven Sporkslede van Yelyco in gesprek met John Zaalman. Rechts Sandrina Hunsel van Condor. Foto R. Derby.

Individuele prijzen

best servers: Xaviera Willemsberg (Condor) en Kevin van Varsseveld (Yelyco II)
best receivers: Keffie Wielingen en Ong A Fat (beiden Yelyco)
best setters: Cheryl (Condor) en Dion Brubings (Yelyco)
best spikers: Hunsel (Condor) en Vliet (Yelyco)
best blockers: Chavelli Wip (Condor) en Clyde Fräser (Yelyco)
best liberos: Jonelle Jameson (Yellow Birds) en Furgill Bell (Yelyco)
MVP’s: Hunsel (Condor) en Sporkslede (Yelyco)

 

U bevindt zich hier: Home Sport Volleybal Condor en Yelyco opnieuw volleybalkampioenen

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012