Yellow Birds verliest in taaie wedstrijd van Condor

DH2015YBCD5

G. Overdiep van Condor neemt het tweemans blok van Yellow Birds onder vuur.

Door Marlon Caupain

Op vrijdag 25 april 2015 werd in de Ismay van Wilgen sporthal de SUVOBO volleybalcompetitie in de vrouwen hoofdklasse voortgezet. Yellow Birds onder leiding van V. Lesperans mocht het opnemen tegen regerend landskampioen Condor onder leiding van E. Aikman.

Condor begon goed aan de eerste set. Met name G. Overdiep zat goed in de wedstrijd, terwijl S. Hunsel nog zoekende was naar precisie in haar aanval. Via 13-16 19-15 en 22-24 was het uiteindelijk S. Hunsel die met een smash de setwinst voor haar ploeg wist te pakken, 22-25.

Yellow Birds kwam sterker uit de startblokken in de tweede set. Met twee sterke servicebeurten van F. Levens en J. Jameson, waarbij A. Bhairo op succesvolle wijze het mikpunt was, kwam Yellow Birds op een 8-3 voorsprong. Bhairo werd toen voor korte tijd gewisseld door coach Aikman. Yellow Birds kon de voorsprong verder uitbouwen naar 12-6, maar zag aan het einde van de tweede set Condor langzaam terug kruipen tot zelfs 23-23, waarbij Overdiep Condor met een listig tipballetje op gelijke hoogte bracht met Yellow Birds. Met een smash van Hunsel en een foutieve beoordeling van de kant van Jameson van Yellow Birds wist Condor de tweede set te pakken met een stand van 24-26.

DH2015YBCD14

S. Hunsel van Condor torent boven J. Naarden (16) en K. Karsters (12) uit, terwijl ze met een ferme klap op de bal tot scoren probeert te komen.

Aan het begin van de derde set kwam ditmaal Condor goed uit de startblokken en bouwde een 0-4 voorsprong op welke later werd vergroot tot 8-13. Daarna nam Yellow Birds het heft in eigen handen en kwam terug op gelijke hoogte, 13-13. Via 20-20 en 23-23 was het de ploeg van Yellow Birds, (Overdiep die de bal uit serveerde en een tipbal van Yellow Birds zijde) die aan het langste eind trok, 25-23,  setstand 2-1.

In de vierde set deed Condor goed mee en had zelfs een voorsprong in de wedstrijd, 5-8. Maar halverwege de vierde set kantelde de wedstrijd richting de geel-blauwe formatie, welke hun publiek volledig achter hen hadden staan in de wedstrijd. Het vertrouwen groeide en met andermaal Bhairo als mikpunt van de aanval wist Yellow Birds ook de vierde set te pakken met een stand van 25-19, setstand 2-2.

DH2015YBCD4

G. Overdiep van Condor kijkt de bal het veld uit en pakt met haar ploeg 1 punt.

De vijfde en beslissende set had grotendeels een gelijk opgaand verloop. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en de setwinst had beide kanten op kunnen gaan. Bij het wisselen van speelhelft halverwege de vijfde set, had Condor een voorsprong van 3 punten opgebouwd, 5-8. Geleid door het dominant aanvallend spel van Hunsel, met ondersteuning van Overdiep en Brunings, pakte Condor de vijfde set via de scores 10-12, 12-12, 13-14 en uiteindelijk 13-15, setstand 2-3.

De volleybalcompetitie wordt op zaterdag 25 april voortgezet waarbij de lagere klasse wedstrijden zullen worden gespeeld in de sporthal van het Lyceum 1. Er zal dan om 12 uur gestart worden met meisjesjeugd wedstrijden. De speeldag wordt afgesloten met wedstrijden in de eerste klasse B. Op zondag starten de wedstrijden om 13.00 uur en eindigen rond 18.00 uur. 

 

U bevindt zich hier: Home Sport Volleybal Yellow Birds verliest in taaie wedstrijd van Condor

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012