Yelyco moeizaam langs Yellow Birds (HH)

2014YY1

Set-up van Foe A Man van Yelyco.

Door Marlon Caupain

Paramaribo, 5 mei 2015 – Regerend landskampioen in de hoofdklasse, Yelyco nam het in de Ismay van Wilgen sporthal op tegen de ploeg van Yellow Birds. Yelyco dat aantrad zonder Marc Flu, nam in de eerste set een 9-4 voorsprong. Yellow Birds begon juist wat roestig aan de wedstrijd, maar wist zich even later te hergroeperen en de stand gelijk te trekken naar 12-12. Daarna nam Yelyco het heft in handen en nam mede door goed aanvallend spel van K. Sporkslede een 20-14 voorsprong. Via 21-16, 23-18 en 23-22 won Yelyco de eerste set met een stand van 25-22.

Yelyco nam in de tweede set opnieuw een snelle voorsprong, 4-0. Via een sterke servicebeurt van Z. Breinburg kwam Yellow Birds sterk terug tot 5-6. Vervolgens namen ploegen beurtelings de leiding in de tweede set. Yelyco nam op een gegeven moment een 15-13 voorsprong in een fase waarbij ploegen elkaar redelijk in evenwicht hielden en de wedstrijd een spannend verloop had. Geleid door door Sporkslede, Lo-Kioeng-Shioe en Ong A Fat liep Yelyco via 18-15, 21-16 en 23-18 uit naar 25-20 om daarmede een 2-0 voorsprong in de setstand te nemen in de wedstrijd.

2014YY2

Breinburg van Yellow Birds slaat de bal hard langs het blok van Sporkslede en Lo-Kioeng-Shioe van Yelyco.

Het eerste deel van de derde set werd gekarakteriseerd door het wegvallen van de scherpte bij beide ploegen. Toch was het de ploeg van Yellow Birds die het meest snakte naar winst in deze set. Via 18-18, 24-24 deed Yellow als herboren goed mee aan de wedstrijd. Via goed blokkeerwerk aan het net wist Yelyco de setwinst binnen te halen. Opvallend in deze set was dat setter Brunings lang op de bank werd gehouden door coach Getrouw van Yelyco.

Het begin van de vierde set verliep gelijk opgaand, 4-4. Toch was Yellow Birds de ploeg die als morele winnaar uit de derde set kwam. Bij Yellow Birds steeg het vertrouwen binnen de ploeg, werd er geconcentreerder en met een hogere intensiteit gespeeld.Yellow Birds kon hierdoor uitlopen naar 8-12. Via een sterke servicebeurt van Tjong A Hung en een afgenomen scherpte aan de kant van Yelyco werd het gemakkelijk een 9-16 voorsprong voor Yellow Birds. Coach Getrouw zocht daarna zijn toevlucht tot een time-out in de wedstrijd, maar kon daarmede niet voorkomen dat de tegenstander verder zou uitlopen naar 12-20. Het 20e punt van Yellow Birds kwam tot stand middels een sensationeel blok van Ceder op Sporkslede. Ceder was all pumped up na deze actie. Yellow Birds won uiteindelijk ook de vierde set met een stand van 16-25.

In de vijfde set was de mindset van Yelyco om orde op zaken te stellen. Middels goed serveerwerk van Brunings en goed blokkeerwerk van Lo-Kioeng-Shioe, Sporkslede en Van Varseveld nam Yelyco een snelle 6-1 voorsprong. Yellow Birds kon vervolgens terug kruipen naar 6-3, maar zag een tegenstander die niet bereid was de voorsprong uit handen te geven. Via 10-6 en 13-10 wist Yelyco met een blok van Sporkslede op een smash van Breinburg het laatste punt te pakken in de set en de wedstrijd, 15-11 (3-2).

2014YY3

Spelmoment uit de wedstrijd tussen Condor en Livo.

Eerder op de avond won Condor in drie straight sets van Livo. De setstanden waren 25-15, 27-25 en 25-19. Bij Livo ontbrak D. Kariyantika.

U bevindt zich hier: Home Sport Volleybal Yelyco moeizaam langs Yellow Birds (HH)

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012