Yellow Birds zowel bij de mannen als de vrouwen in de finale

PL2015HHDH8

Gino Naarden van Yellow Birds met de smash. Hij toonde zich tegen Livo van ontschatbare waarde.

Door Marlon Caupain

Op woendag 8 juli 2015 wisten de mannen van Yellow Birds af te rekenen met Livo en zich vervolgens te plaatsen voor de finale van de Suvobo play-offs. Yellow Birds zal in de finale Yelyco ontmoeten. Yellow Birds won the best of three serie met 2-0. Na afloop van game 1 tekende Livo protest aan tegen het meespelen van Gino Naarden. Het protest werd door het bestuur van de Suvobo afgewezen. Volgens coach Nabibaks wordt er binnen Livo bekeken welke vervolgstappen genomen moeten worden om alsnog in het gelijk te worden gesteld.

Yellow Birds won de ontmoeting met 3-2. De setstanden waren 23-25, 24-26, 25-16, 25-19 en 15-10. Yellow Birds begon zwak aan de wedstrijd en toonde niet de beleving die zij in game 1 lieten zien. Het concentratieniveau was laag en er werden veel fouten in de passing gemaakt. Het herstel kwam in de derde set onder aanvoering van Gino Naarden. Door in te spelen op de psyche van de tegenstander door “Livo werie” te scanderen door de Yellow Birds spelers. Dit droeg zich zeker bij aan het mentaal overwicht dat de Gele Vogels wisten op te bouwen. Gino Naarden toonde zich superieur in de laatste 3 sets en had daarmede de belangrijkste bijdrage in de overwinning.

Na afloop spraken wij Arsenio Darnoud van Livo. Volgens Arsenio ging het in de laatste 3 sets mis, omdat de opdrachten niet goed werden uitgevoerd en dat mogelijk concentratieproblemen ook een rol speelden. Verder zou zijn ploeg teveel zijn meegegaan in het tempo van Yellow Birds. Het blok van Livo heeft naar zijn idee niet optimaal gefungeerd en ook slaagde zijn ploeg er niet in om de diagonale aanvallen van Yellow Birds af te stoppen. ‘Ons achterveld stond met name op positie 5, niet goed gepositioneerd, ‘ aldus Darnoud. Volgens Darnoud zit er veel potentie binnen de ploeg. Vorig jaar waren ze ook reeds derde. Met goede training en een goede voorbereiding ziet hij Livo volgend jaar veel verder komen dan de huidige derde plaats. .

PL2015HHDH9

Tanja Toekaja van Yellow Birds gaat door de kieën om de bal op te vangen.

Bij de vrouwen wist Yellow Birds zich te plaatsen voor de finale tegen Condor door met 3-1 te winnen van Yelyco. Yellow bleef ondanks het gemis van sleutelspeelster Chagnaz Frankel, Yelyco de baas. De setstanden waren 22-25, 25-14, 25-17 en 25-20.

U bevindt zich hier: Home Sport Volleybal Yellow Birds zowel bij de mannen als de vrouwen in de finale

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012