Verdy Getrouw ‘Yellow Birds is in rook opgekomen en in rook opgegaan’

 

G22015PL4

Marc Flu is succesvol met de aanval van Yelyco door het midden. Roberto Joval van Yellow Birds is te laat met het blok.

 

Door Marlon Caupain

De absolute topper van de volleybalavond op 15 juli 2015 was game 2 in de play-offs mannen finale tussen Yellow Birds en Yelyco. Yellow Birds wees Yelyco in game 1 op sensationele wijze terug met 3-0. Op de gezichten van de spelers van Yelyco en dan van met name Keven Sporkslede en Antoine Vliet, was 1 belangrijke boodschap af te lezen, “we came to play today.” Het moraal lag hoog. Opdrachten die werden gegeven door Verdy Getrouw, werden goed uitgevoerd en de opvang en passing zagen er verzorgd uit. Met verschillende dynamische combinaties in de aanval op de korte en de lange bal, maar ook door het centrum werd Yellow Birds geheel verrast. Yellow Birds kwam opnieuw vol vertrouwen in een rookgordijn het veld op. Daarmede werd een mooie sfeer gecreëerd in de hal, maar was wat betreft Verdy Getrouw ook de toon gezet voor de wedstrijd.

De eerste set kende een gelijk opgaand begin, waarbij snel duidelijk was dat Yellow Birds niet het niveau van intensiteit uit game 1 haalde. Halverwege de eerste set nam Yelyco geleid door Keven Sporkslede en Antoine Vliet een voorsprong van 5 punten, 12-17. Ook Marc Flu deed in deze fase van zich spreken, door regelmatig goed door te breken door het midden. Bij Yellow Birds kwam het grootste gevaar van Gino Naarden, ondersteund door Zefanio Breinburg. Via 17-19, 19-22 werd het 23-20 waarna een bal die door Yellow Birds buiten de lijnen werd geslagen en een fortuinlijke smash van Vliet verantwoordelijk waren voor de stand van 20-25 aan het einde van de eerste set.

Ook in de tweede set liet Yelyco geen twijfels bestaan over de aspiraties richting game 2. Het waren bij een stand van 17-17 Sporslede en Vliet die de aanval bij Yelyco domineerden. Daarna zag Yellow Birds kans om enigszins weg te lopen bij de tegenstander. Prachtige momenten voor het publiek waren er ook, bijvoorbeeld het gigantisch blok van Zefanio Breinburg van Yellow Birds op Vliet. Korte tijd later kreeg Dion Brunings vrijwel iedereen van de banken toen hij verantwoordelijk was voor een megablok op de 2 meter lange Gino Naarden, de sterspeler van Yellow Birds, bij een stand van 20-18.  Naarden liet meteen aan zijn spelers blijken dat er niets aan de hand was en dat er dus geen reden tot paniek was. Yelyco vocht zichzelf terug in de strijd en kwam op 22-22 nadat Leonel  Mahabali van Yellow Birds voor dragen werd afgefloten. Uiteindelijk waren een succesvolle aanval vanaf de driemeterlijn van Sporkslede en een uit geserveerde bal van Breinburg verantwoordelijk voor de 23-25 setwinst van Yelyco. De Yellow Birds spelers betwisten de call van de arbiter omdat zij meenden dat de bal niet naast, maar op de lijn was terechtgekomen.

In de derde set was er maar 1 ploeg de baas op het veld en dat was Yelyco. Het blok van Yelyco was superieur aan Yellow Birds. Het mooiste moment uit de derde set was bij een score van 11-16, toen Gino Naarden tot tweemaal toe op rij het blok van Virgil Ong A Fat op zijn pad vond. Via 11-18, 13-22 zorgde Clyde Fraser met een bal die via het blok van Yellow Birds werd uit geslagen voor de 17-25 setstand en de 0-3 overwinning op Yellow Birds.

G22015PL1

De spectaculaire opkomst van Yellow Birds viel enigzins verkeerd bij Yelyco. 

Na afloop van de wedstrijd zei Verdy Getrouw cynisch dat Yellow Birds in rook is opgekomen en in rook is opgegaan. Zijn mannen waren getergd geraakt door de arrogante houding van Yellow Birds in game 1. De mannen van Yelyco waren erop gebrand weer orde op zaken te stellen door het respect terug te verdienen waar ze menen recht op te hebben. In de teambespreking is de nadruk gelegd op de focus in de game, maar is er ook besproken om in tegenstelling tot game 1 meer gebruik te maken van verrassende combinatieaanvallen zodat de centers van Yellow Birds daar minder goed op konden anticiperen. ‘Nu zullen zij de ploeg zijn die in Game 3 orde op zaken zal komen stellen. Wij waren dat in game 1. We weten wat ze voelen. Het publiek mag nu gaan bepalen bij wie het voordeel komt te liggen,’ aldus hoofdcoach Verdy Getrouw.

G22015PL5

Chavelli Wip van Condor voert een korte aanval door het midden uit, terwijl Aby Winter van Yellow Birds middels het plaatsen van een blok, de actie probeert te verhinderen.

Bij de vrouwen won Condor game 2 met 3-1 van Yellow Birds. De setstanden waren 25-19, 25-20, 21-25 en 26-24. Condor won de twee eerste sets mede doordat er bij Yellow Birds sprake was van te weinig spelbeleving. In de derde set vond de wederopstanding van de Gele Vogels plaats en legden zij een belangrijke basis om een kans te maken in de wedstrijd. In een uiterste poging pakte Condor de vierde set geleid door het superieur spel van Sandrina Hunsel, die steeds op maat werd bediend door Cheryl Brunings. Ook Xaviera Willemsberg had een goede bijdrage in de overwinning van Condor. De games 3 worden op vrijdag 17 juli gespeeld. Om 19 uur nemen de heren van Yelyco en Yellow Birds het tegen elkaar op, gevolgd door de wedstrijd om 21 uur tussen Yellow Birds en Condor bij de vrouwen.

 

U bevindt zich hier: Home Sport Volleybal Verdy Getrouw ‘Yellow Birds is in rook opgekomen en in rook opgegaan’

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012