Dames Zuidoost United promoveert naar de eredivisie (zaalvoetbal)

zoudk3rz

De ploeg van Zuidoost United die promoveert naar de eredivisie. Op de foto staand van links naar rechts: Cyrma Tawjoeram, Euredice Baumgart, Patricia Keeldar, Latoya Mitchel en Lisette Tromp. Zittend van links naar rechts: Lindey Vyent, Michelle Playfair, Lilian Panka. Priscilla Playfair.

De dames van Zuidoost United zijn op 23 april j.l. kampioen geworden in de hoofdklasse West 1-B, door met 17 - 3 uit, bij OSV te winnen. De ruststand was 7 - 3.

Zuidoost United was zonder enige twijfel de betere ploeg in de wedstrijd en wist het eigen publiek op attractief zaalvoetbal te trakteren, waarbij regelmatig wat technische  hoogstandjes voorbij kwamen van de gezusters Playfair. De score had veel hoger kunnen liggen wanneer de ploeg wat zakelijker met de kansen was omgesprongen. Desalniettemin is het een geweldige prestatie die deze dames hebben geleverd. Door deze overwinning te boeken promoveert de ploeg naar de eredivisie. Ook de Dames II ploeg is kampioen geworden in de eigen klasse.

Patricia Keeldar, van Zuidoost United I, zegt dat het seizoen succesvol is verlopen.
“We hadden niet gedacht dat wij ook Kampioen zouden worden in de hoofdklasse, omdat wij pas 2 jaar met de bouw van onze ploeg bezig zijn. Dit succes bereikten wij door betere speelsters aan te trekken die hoger wilden- en konden spelen.
We willen tegelijkertijd een basis zijn voor jong talent (om de mogelijkheid te creëren dat ze direct op hoog niveau kunnen spelen. Dit kampioenschap is daarom ook belangrijk voor ons en geeft aan dat wij op de goede weg zijn. Het is de eerste keer een bijna overwegend donker team op het hoogste niveau zal spelen in Nederland. Wie zegt dat "donkere" meiden wel kwaliteit maar geen discipline hebben, slaat hier de plank goed mis, dat hebben wij nu inmiddels wel bewezen. We spelen om te winnen, en we doen onze uiterste best hiervoor. Wij houden niet van verliezen, daarom hoor je af en toe wat gekibbel onderling, maar als we terecht verliezen accepteren we dat ook’.‘Of we naar de eredivisie gaan , moeten we nu goed met elkaar gaan bespreken omdat de promotie nu een feit is'.

Het niveau van de eredivisie is pittig en zal meer van ons vragen qua speelstijl en speldiscipline. Maar nog belangrijker, zijn de financiën die nodig zijn om het mogelijk te maken. Dus het is ook nog kijken of dat haalbaar is, want iedere week reizen in het land, kost geld. We zullen op zoek moeten gaan naar een Sponsor die ons hierin tegemoet kan komen. Ik plaats daarom meteen een oproep in de richting van bedrijven, met het verzoek om ons te sponsoren’.‘We zullen ook hoge ogen gooien in de eredivisie. We hebben technisch vaardige speelsters in ons team. Het publiek komt graag hiernaar kijken. Toch zullen we enkele kwalitatief goede speelsters moeten toevoegen aan de ploeg, om het geheel compleet te maken. Dus goede voetbalsters met discipline zijn altijd welkom’.

Surinamsports feliciteert Zuidoost United met het behalen van het kampioenschap.

zoudk6rz

Michelle Playfair van Zuidoost United, die met een handige passeerbeweging, de keepster van OSV omspeelt.

zoudk4rz

 Michelle Playfair met de kans voor het doel van OSV. (Foto's: Marlon Caupain).

Samenvatting van de slotminuten van de wedstrijd. 

;

U bevindt zich hier: Home Sport Zaalvoetbal Dames Zuidoost United promoveert naar de eredivisie (zaalvoetbal)

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012