Succesvol debuut dames Zuidoost United in de eredivisie

Pkeeldar1rz

Patricia ging als captain haar ploeg voorop in de strijd. Foto Marlon Caupain.

Op zaterdag 14 september was het eindelijk zover. Voor eigen publiek mochten de dames van Zuidoost United, de ploeg onder voorzitterschap van Ronald Esajas, in de eredivisie zaalvoetbalcompetitie debuteren tegen Plubos uit Alkmaar. Het goed opgekomen publiek zag vanaf de tribunes, de talentvolle thuisploeg een 4 – 2 overwinning boeken op Plubos. Patricia Keeldar scoorde de openingstreffer in de wedstrijd. Het tweede doelpunt werd een eigen doelpunt van de zijde van Plubos en voltrok zich uit een scrimmage voor hun doel waarbij de bal werd weggewerkt maar via een medespeelster in het eigen doel terecht kwam. Voor de rust wist de Alkmaarse ploeg middels een hard schot van Brigitte Pluijmers met het linkerbeen op doel van Lilian Panka, de achterstand te verkleinen tot 2 – 1. Dit doelpunt kwam tot stand na slordig balverlies rond de middenhelft. Met deze stand gingen beide ploegen de kleedkamers in bij rust.

playfairrz

Michelle Playfair probeert haar tegenstander te omspelen. Foto Marlon Caupain. 

In de tweede helft had Zuidoost United het iets moeilijker tegen de middenmoter van het afgelopen seizoen in de eredivisie. De tegenstander begon te groeien in de wedstrijd. Na de rust werd de gelijkmaker door Brigitte Pluijmers (2 – 2) van Plubos gescoord.Het doel van Lilian Panka kwam met name in de laatste 10 minuten van de wedstrijd zwaar onder druk te staan. Lilian speelde in deze fase van de wedstrijd voortreffelijke en hield haar ploeg op de been. Plubos kreeg 3 strafschoppen in de tweede helft, maar bleek niet bij machte deze te verzilveren. De eerste werd hoog over het doel geschoten, Lilian stopte de tweede, terwijl de derde via de lat, over het doel werd geschoten. Toch lukte het de ploeg van United om nog twee mooie treffers te scoren in de wedstrijd en daarmede de zege mee naar huis te nemen. Patricia Keeldar en Debby Gondof namens de treffers voor hun rekening. Debby kreeg later in de wedstrijd de rode kaart gepresenteerd van de scheidsrechter, na een harde overtreding op een tegenstander en commentaar op de leiding.

Patricia Keeldar (captain) die samen met Lilian Panka de ploeg gedurende de wedstrijd op sleeptouw nam, zei na afloop van de wedstrijd tevreden te zijn over de prestaties van de ploeg. Zuidoost United heeft volgens haar dit seizoen geen kampioensaspiraties, Zij hoopt met haar ploeg in het ‘linkerrijtje’ te kunnen eindigen en daarmede behoud in de eredivisie te kunnen bewerkstelligen. Op 21 september speelt Zuidoost United de uitwedstrijd tegen de dames van Drachtster Boys.

Videoverslag van de wedstrijd.

U bevindt zich hier: Home Sport Zaalvoetbal Succesvol debuut dames Zuidoost United in de eredivisie

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012