Zuidoost United boekt eerste overwinning in het nieuw seizoen

 

2013ZODDB1rz

Dansschool Biersteker en Zuidoost United worden voorgesteld aan het publiek. Foto Marlon Caupain.

Door Marlon Caupain

Amsterdam, 13 september 2013 – De eerste wedstrijd voor eigen publiek voor de vrouwen van Zuidoost United was tegen Dansschool Biersteker. Beide ploegen begonnen ietwat nerveus aan de wedstrijd. Aan de kant van Zuidoost United liep het stroef in de aanvalscombinaties en was het duidelijk dat er nog onvoldoende ritme in de ploeg zat. Daarnaast ontbrak sterspeelster Michelle Playfair vanwege een ernstige blessure die zij tijdens het voetbal evenement WK Nederland opliep. Coach Clayd Larijn van Zuidoost United verwacht dat Michelle, die het afgelopen seizoen de topscorer van de club werd, pas na de winterstop inzetbaar zal zijn voor de ploeg.

Toch is het de thuisploeg die middels een geplaatst schot van één van haar nieuwste aanwinsten, Bouchra Mondou op een 1-0 voorsprong komt. Met 8.59 te gaan op de klok is het Lisa de Groot van Dansschool Biersteker, die voor de gelijkmaker zorgt. Luttele seconden later onderneemt Latoya Babel een sprint richting het doel van de tegenstander, waarbij zij onder druk wordt gezet door de goed spelende Sue-Ranie Hok-A-Hin, maar zij kan niet voorkomen dat Latoya de bal hard en laag langs keepster Elisa Hartog schiet. Aan het spelbeeld verandert er weinig in de eerste helft en beide ploegen zoeken de kleedkamers op, bij een ruststand van 2-1.

ZODDB1rz

Sue-Ranie Hok-A-Hin (li), kan niet voorkomen dat Latoya Babel van Zuidoost United zal scoren en haar ploeg op een 2-1 voorsprong zal brengen. Foto Marlon Caupain.

In de tweede helft krijgt het redelijk opgekomen publiek in de Bijlmersporthal, twee ploegen te zien die als herboren uit de startblokken komen, waardoor er meer spektakel is te zien. Beide ploegen spelen met een hoger tempo en een hogere handelingssnelheid. Zuidoost United weet in de eerste 10 minuten van de tweede helft een licht veldoverwicht te creëren en weet dit in doelpunten om te zetten. Het is andermaal nieuweling Bouchra Mondou die in de 3e minuut tot scoren weet te komen en Zuidoost United op een 3-1voorsprong brengt. Bouchra die zich inmiddels tot de smaaksmaakster heeft ontpopt in de wedstrijd is in de 10e minuut verantwoordelijk voor een 4-1 voorsprong. Het hoogtepunt van de avond, komt van de voeten van Fous Taybi, één van de nieuwe aanwinsten van Zuidoost United. Fous weet vanuit een pass handig de bal in één keer te scheppen en met een lob te plaatsen over de kansloze Elisa Hartog de actie verbouwereerd gadeslaat. Zuidoost United komt middels dit fraai doelpunt op een comfortabele 5-1 voorsprong en het thuispubliek is uitzinnig van vreugde. Wie gedacht had dat de thuisclub een gemakkelijke thuiszege zou gaan boeken, kwam bedrogen uit. Het roer werd volledig omgegooid bij Biersteker. De speelsters kwamen in een alles-of-niets modus terecht en dit bleef niet zonder resultaat. De thuisclub werd in aanvallend opzicht volledig overklast door de bezoeksters. Middels 2 doelpunten van Lisa de Groot en 1 doelpunt van Sue-Ranie Hok-A-Hin in de slotminuten van de wedstrijd, werd de achterstand verkleind naar 5-4. Op de tribunes was het bij het publiek duidelijk de angst voelbaar dat de gelijkmaker in de lucht hing, maar het bevrijdende laatste fluitsignaal van de scheidsrechters in de wedstrijd, zorgde ervoor dat de Amsterdamse vrouwen de eerste overwinning boekten in het nieuw seizoen. Op 20 september a.s. speelt Zuidoost United uit tegen FC Gelre. 

Klik hier om de foto's van de wedstrijd te bekijken.

 

U bevindt zich hier: Home Sport Zaalvoetbal Zuidoost United boekt eerste overwinning in het nieuw seizoen

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012