Zuidoost United verliest thuis van degelijk spelend Watervogels

ZDWA2rz

Bouchra Mondou van Zuidoost United probeert haar tegenstandster te verschalken. Foto Marlon Caupain.

Amsterdam, 18 oktober 2013 -  De vrouwen van Zuidoost United zijn er opnieuw niet in geslaagd om thuis van hun opponent te winnen. Ditmaal moest de ploeg uit Amsterdam Zuidoost het hoofd buigen voor Watervogels. 

De ploeg van Zuidoost United beleefde een moeilijke avond tegen de fysiek sterke vrouwen van Watervogels. De zeer gedisciplineerd spelende gastploeg maakte het Zuidoost United gedurende vrijwel de gehele wedstrijd erg lastig. Er werd door hen vroeg druk gezet op de helft van Zuidoost United, waardoor de thuisploeg moeilijk tot een goede opbouw van de aanval kwam. Dit resulteerde vervolgens in veelvuldig balverlies. Lies Kols keepte vooral in de eerste helft een prima partij en wist haar ploeg goed in de wedstrijd te houden. Via Tessa Oud kwam Watervogels in de 14e minuut op een 1-0 voorsprong. Twee minuten later bracht Ilja van de Deure met een hard schot met het linkerbeen Watervogels Watervogels op een 2-0 voorsprong. Bouchra Mondou kon namens Zuidoost United iets terug doen, door in de laatste minuut met een sierlijke beweging waarbij zij de keepster eerst omspeelde, de stand op 1-2 te brengen. Latoya Babel kreeg een kans om de gelijkmaker te scoren, maar haar puntertje ging naast het doel. Beide ploegen zochten de kleedkamers op bij een stand van 1-2.

ZDWA1rz

Fous Taybi van Zuidoost United probeert zich te ontdoen van haar tegenstandster. Foto Marlon Caupain.

In de tweede helft bleef Watervogels de betere ploeg. Zij etaleerden een betere afronding, speelden tactisch sterk en waren strijdvaardiger dan hun opponent. Bij Zuidoost United trad er concentratieverlies op, daalde het zelfvertrouwen en werd er minder hecht in de verdediging gespeeld. De thuisploeg bleef problemen ondervinden om tot goed opgezette aanvallen te komen. De gastploeg kwam in de tweede helft het liefst 6 keer tot scoren. De doelpunten kwamen van Monique Rijst 23e en 38e min., Chantal Hendriksen 24e min., Milenca van Ee 32e min. en Aaike verschoor 37e en 38e min. Het enige tegendoelpunt van Zuidoost United in de tweede helft kwam van de voet Samia Kaaouana.

ZDWA3rz

De spits van Watervogels komt tot scoren. Foto Marlon Caupain.

Door deze overwinning staat Watervogels op de 3e plaats met 15 punten uit 6 gespeelde wedstrijden. Zuidoost United staat op plek 8 met 6 punten uit 7 gespeelde wedstrijden. Os Lusitanos en Lake Valley voeren de ranglijst aan met 18 punten uit 7 gespeelde wedstrijden. Op 25 oktober neemt  Zuidoost United om 21.15 uur het thuis in de bekercompetitie op tegen Pernis. Videoverslag volgt.

 

U bevindt zich hier: Home Sport Zaalvoetbal Zuidoost United verliest thuis van degelijk spelend Watervogels

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012