Styx deelt mokerslag uit aan Lions

STYXLIONFS1F4SP rz

In een prachtige ambiance gingen de finalewedstrijden in de hoofdklasse van de SZVB van start. De organisatie had niets aan het toeval overgelaten.

Paramaribo - Op zondag 7 december 2014 gingen voor een goed opgekomen publiek in de Anthony Nesty sporthal, in de hoofdklasse de finalewedstrijden van de Surinaamse Zaalvoetbal Bond (SZVB) van start. Styx en The Lions stonden opnieuw tegen over elkaar in de play-offs. In de vorige ronde was The Lions nog de sterkere ploeg door Styx in de serie met 2-1 te verslaan. Styx maakte in de herkansingsronde korte metten met FC Internacional en was erop gebrand om zich in de finale te revancheren tegen The Lions. 

STYXLIONFS1F5SP rz

Spelmoment uit de wedstrijd.
 
Vanaf de start van de wedstrijd nam Styx het initiatief. Het succes liet niet lang op zich wachten. Davi da Silva bracht al vroeg Styx op een 1-0 voorsprong nadat hij vanuit een hoekschop op maat werd aangespeeld door een teamgenoot. Met nog 11 minuten te gaan in de tweede helft maakt Brito de Oliveira een prachtige slalom beweging in de aanval en brengt hij zijn ploeg op een 2-0 voorsprong.
 
STYXLIONFS1F6SPrz
Spelmoment uit de wedstrijd.
 
In de tweede spleelhelft is er nauwelijks verandering van het spelbeeld. Styx blijft met een betere balcirculatie, beter loopwerk en een betere tactische opvatting de betere ploeg. In de 40e minuut stelt Gregory Rigters de zege veilig met een prachtig doelpunt, 3-0. De assist kwam op naam te staan van Brito de Oliveira die opnieuw enkele spelers van The Lions passeerde en Rigters in stelling bracht. Met nog ongeveer 8 minuten te gaan in de wedstrijd krijgt de speler Tiendarie van The Lions rood (2 gele kaarten). De ploeg moet het vervolgens gedurende 2 minuten met 1 veldspeler minder zien te redden. Hoewel de druk op de defensie van The Lions groot is lukt het hen toch een doelrijpe kans te creëren, maar de zuiverheid ontbrak in de afronding. Het is uiteindelijk Roche Emanuelson die kort voor het affluiten door de arbiters, de bal over keeper Huiswoud van Lions tilt en de 4-0 scoort. Door deze overwinning staan The Lions nu met de rug tegen de muur. Alleen met een overwinning in Game 2 behoudt de ploeg nog de kans om de titel te grijpen. 
 
Overige uitslagen:
1e klasse Exces - Kabel Boys 3-2.
2e klasse: Inter Five - Rising Stars 4-4 (na reguliere speeltijd) 5-5 (na verlenging), 9-8 (na penalty's.

U bevindt zich hier: Home Sport Zaalvoetbal Styx deelt mokerslag uit aan Lions

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012