Styx nieuwe landskampioen zaalvoetbal

STYXKamp1SPrz
Landskampioen Styx kort na de prijsuitreiking.
 
 
De zaalvoetbalploeg van Styx is op donderdag 11 december 2014 gekroond tot de nieuwe landskampioen in de hoofdklasse van de Surinaamse Zaalvoetbal Bond. In de bijna uitverkochte Anthony Nesty sporthal werden The Lions voor de tweede maal op rij aan de zegekar gebonden. In game 1 werd nog met 4-0 gewonnen, ditmaal werd het 4-2.
 
STYXKamp4SPrz
Davi da Silva van Styx werd uitgeroepen tot de MVP van de play-offs.
 
Styx was in game 2 in alle opzichten de betere ploeg. Styx beschikte over meer talent, creativiteit, voetballend vermogen, meer finesse in de aanval, maar ook meer geduld.
The Lions hadden het moeilijk. Ze zaten met hun rug tegen de muur en waren verplicht de wedstrijd te winnen om nog kans te kunnen maken op het landskampioenschap. Het opzetten van aanvallen verliep over veel meer schijven dan wij bij de tegenstander zagen. De ploeg probeerde het vooral met afstandsschoten, terwijl Styx het moest hebben van snel combinatievoetbal. Toch kregen The Lions enkele kansen die de eigen score hadden kunnen doen uitvallen, maar de ploeg sprong slordig om met de kansen. Brito de Oliveira bracht middels een vrije trap de stand op 1-0. Kort daarna zorgde Severio Kanali voor de gelijkmaker, 1-1. Vlak oor het einde van de eerste speelperiode was het Furgell Pinas die met een hard schot langs het lichaam van de ver uitgelopen keeper Obrendo Huiswoud, de stand tilde naar een 2-1 voorsprong. Dit was tevens de ruststand.  
 
STYXKamp3SPrz
De spelers van The Lions kunnen ondanks hun semi-kampioenschap terug kijken op een prima seizoen.
 
In de 16e minnut van de tweede speelperiode zorgde een hard schot vanuit een snelle uitbraak van Davi da Silva, die later zou worden uitgeroepen tot de MVP van de play-offs, voor de 3-1. Dit gebeurde in een fase waarbij The Lions meer risico moesten nemen om de achterstand in te lopen. Styx zocht geduldig naar het moment om de tegenstander de genadeslag toe te brengen. Even later was het opnieuw Davi da Silva die scoorde, ditmaal met een mooie hakbal vanuit een scrimage voor het doel van keeper Huiswoud, 4-1. Romano Stekkel kon met nog ongeveer 8 minuten te gaan in de wedstrijd, de pijn voor The Lions nog enigszins verzachten door de 4-2 te scoren, maar zijn ploeg zou uiteindelijk genoegen moeten nemen met het semi-kampioenschap. Styx heeft nu in totaal 8 landstitels behaald. De speler Gregory Rigters werd na afloop gekroond tot de topscoorder van de play-offs.
 
STYXKamp2SPrz
Gregory Rigters van Styx werd gekroond tot topscoorder van de play-offs.
 
Eerder op de avond won in de 2e klasse, Inter Five met 4-3 van The Rising Stars en legden zij beslag op het kampioenschap in deze klasse. In de 1e klasse won Kabel Boyz met 5-4 van FC Exces. De seriestand is hier gelijk, 1-1.

U bevindt zich hier: Home Sport Zaalvoetbal Styx nieuwe landskampioen zaalvoetbal

© 2012 |  Websitebeheer | Beheerpaneel
Website ontwikkeld door XI WebDesign 2012